asbest verwijderen

Asbest is een verzamelnaam van stoffen die zijn opgebouwd uit zeer kleine, naaldachtige vezels.  Het is gebruikt voor allerlei doeleinden, onder meer in gebouwen en woningen. 

De slechte kant van asbest werd duidelijk toen bleek dat asbest de kans op het krijgen van kanker verhoogt. Asbestvezels die in de lucht zweven, kunnen namelijk bij het inademen diep in de longen doordringen en na vele jaren longkanker of longvlies- of buikvlieskanker veroorzaken.

Bij asbest wordt een verschil gemaakt tussen hechtgebonden asbest en niet-hechtgebonden asbest. Dit verschil is belangrijk omdat het iets zegt over de kans dat asbestvezels in de lucht komen. Bij hechtgebonden asbest zitten de vezels vast in het materiaal en kunnen ze niet zomaar in de lucht komen. Alleen wanneer het materiaal wordt beschadigd komen vezels vrij. Onbeschadigd materiaal met hechtgebonden asbest hoeft vaak niet meteen verwijderd te worden. Bij niet-hechtgebonden asbest zitten de vezels niet goed vast in het materiaal en is er een grote kans dat de vezels in de lucht komen.
Door slijtage van materiaal waarin asbest verwerkt is, zoals remvoeringen van vrachtwagens, bevat de huidige buitenlucht die we inademen asbestvezels. De hoeveelheid asbestvezels in de buitenlucht is sinds de jaren 80 afgenomen omdat asbest steeds minder wordt gebruikt. Toch ademt iedereen in een heel leven nog steeds miljoenen asbestvezels in.
De negatieve effecten van asbest werden duidelijk toen bleek dat het inademen van veel asbest de kans op het krijgen van kanker verhoogt. Asbestvezels die in de lucht zweven, kunnen namelijk bij het inademen diep in de longen doordringen en na vele jaren longkanker of longvlies- of buikvlieskanker veroorzaken.
asbest verwijderen

Gratis Asbestcheck

Of u nu een asbestcheck of een asbestverwijdering wilt laten uitvoeren, Onze experts staan klaar voor een veilig verloop van verwijderen van alle asbest. Dat is de enige manier waarop u zeker weet dat uw gezondheid geen gevaar loopt. Al onze werkzaamheden worden verricht door echte specialisten. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en weten alles van asbest.

15 Jaar ervaring !

Wij delen graag onze kennis op gebied van asbest.
asbest verwijderen